Corona Info

Actuele informatie over COVID-19

Websites: thuisarts.nl of  RIVM.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Kom dan niet naar de praktijk, maar bel met de assistente en vraag om overleg met de dokter.

Het coronavirus wordt overgedragen, vooral door hoesten, maar ook via de handen. U moet denken aan besmetting met het coronavirus als u koorts boven de 38 graden en luchtwegklachten heeft. In dat geval kunt u een zelftest afnemen.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

Stand van zaken griep en andere acute luchtweginfecties

Sinds zes weken is er een griepepidemie in Nederland. De afgelopen week nam het aantal mensen dat met griepachtige klachten de huisarts bezocht verder af. In de keel- en neusmonsters die zijn afgenomen bij een deel van deze mensen wordt nog wel vaak het griepvirus (influenzavirus) gevonden. Ook ziekenhuislaboratoria vinden nog steeds veel griepvirussen, al neemt ook dit verder af. Naast het griepvirus gaan er in Nederland ook andere virussen rond die luchtwegklachten veroorzaken. Zoals het RS(respiratoir syncytieel)-virus, het coronavirus SARS(severe acute respiratory syndrome)CoV(coronavirus)-2, het humaan metapneumovirus en het rhinovirus.

Translate »
Call Now Button